Details of the study

Panel pokarmowy I (20 alergenów Polycheck)

Inna nazwa badania: Panel pokarmowy I- (Polycheck), panel alergenów pokarmowych, Polycheck pokarmowy
Materiał: Krew
Czas oczekiwania na wynik: wynik po upływie 5 dni roboczych
Sposób przygotowania pacjenta:
Pacjent nie musi być na czczo a przed badaniem może zażywać leki antyhistaminowe.
Materiałem do badań jest krew.
Znaczenie badania:
Badanie wykonywane jest w celu diagnostyki obecności przeciwciał IgE przeciw specyficznym alergenom tj.: orzech laskowy, orzech ziemny, orzech włoski, migdał, mleko krowie-białko, jajo kurze-białko, jajo kurze-żółtko, kazeina, ziemniak, seler, marchew, pomidor, dorsz, krewetka, brzoskwinia, jabłko, pszenica-mąka, żyto-mąka, sezam, soja.
Opracowanie i przygotowanie materiału:
Materiałem do badań jest krew pobrana na skrzep.
Surowica może być przechowywana w temp. lodówki do 7 dni.
Zamrożona do 30 dni. Należy unikać zamrażania i rozmrażania próbek (badanie przeprowadzić bezpośrednio po rozmrożeniu).